Raatteentien tarinat

Kuinka suomalaiset ja neuvostosotilaat selvisivät ankarissa talviolosuhteissa? Tutustumme Raatteentien historiaan sota-ajan hengessä.

raatteentien tarinat talvisota raate
talvisota suomussalmi raate raatteentie
raate taistelu talvisota suomussalmi raatteentie
raatteentie suomussalmi talvisota raate

Lapsuudestani asti olen Suomussalmella kuullut tarinoita Talvisodasta ja Raatteen tiestä. Koskettavia ihmiskohtaloita, sankaritarinoita, paljon kylmyyttä, taisteluja ja kuolemaa. Mielessäni pyörivät aina nuo samat kysymykset. Miten sotilaat elivät lumisessa ja pimeässä metsässä ja kuinka he ylipäätään pystyivät selviytymään karuissa ja kylmissä olosuhteissa? Ja miltä tuo kaikki heistä tuntui? Suomussalmella ratkaistiijn Suomen itsenäisyyden säilyminen ensimmäisen kerran.

Raatteentien Tarinat- ohjelmapalvelu tarjoaa erityispalveluja Raatteen tien hengessä. Voimme järjestää ryhmäruokailun, myös hiukan pienemmillekin ryhmille tilauksesta. Tarjoilun ohessa kuulet tarinoita Raatteen tien ja Suomussalmen taisteluiden vaiheista. Raatteentien tarinat -palvelu vain ennakkotilauksesta ja rajoitetusti. Kylän keskustassa oleva Seurahuone-ravintola kuuluu myös tarjontaamme. Raatteen matkailijoille/ryhmille sota-ajan illanvietot upseerikerhomaisissa tunnelmissa. Kysy tarjoustamme!