Raatteentien Tarinat ja Eräruokapalvelu

Raatteentien Tarinat ja Eräruokapalvelu

Kuinka suomalaiset ja neuvostosotilaat selvisivät ankarissa talviolosuhteissa? Tutustumme suomalaisten ja venäläisten majoitteisiin aidossa taistelumaastossa tarinoiden lomassa.  Syömme sota-ajan ruokia, elämme kuin sotilaat hetken talvisodan aikamatkalla Raatteen tiellä.

raatteentien tarinat talvisota raate
ruokapalvelut eräruoka raate suomussalmi raatteentie
raatteentie suomussalmi talvisota raate

Hinta / hlö
alkaen

10 €

Saatavuus

Ympäri vuoden

Kesto

1-3 tuntia, 1- 3 vrk

Henkilömäärä

1-50

Lapsuudestamme asti olemme Suomussalmella kuulleet tarinoita Talvisodasta ja Raatteen tiestä. Koskettavia ihmiskohtaloita, sankaritarinoita, paljon kylmyyttä, taisteluja ja kuolemaa. Mielessämme pyörivät aina nuo samat kysymykset. Miten sotilaat elivät lumisessa ja pimeässä metsässä ja kuinka he ylipäätään pystyivät selviytymään karuissa ja kylmissä olosuhteissa? Ja miltä tuo kaikki heistä tuntui?

Raatteentien Tarinat- ohjelmapalvelu avaa aikamatkan aitoihin talvisodan olosuhteisiin jossa elämme hetken kuin Neuvostoliiton ja Suomen armeijan sotilaat aidossa ympäristössä Raatteen taistelupaikoílla. Valmistamme ja maistelemme aitoja sota-ajan ruokia sekä tutustumme sotahistoriaan sotilaiden silmin. Asumme kuin sotilaat aidoissa teltoissa ja poteroissa. Mutta vailla pelkoa tällä kertaa. Ja tällä reissulla meillä on paremmat mahdollisuudet selvitä hengissä kuin noilla rohkeilla Neuvostoliiton ja Suomen sotilailla talvella 1939-1940.

Nöyrä olkoon kunnioituksemme talvisodan kaikille veteraaneille ja siviileille. Toivottavasti Raatteentien tarinat auttavat meitä elämään rauhassa jatkossakin.

Raatteentien Eräruokapalvelu valmistaa tilauksesta ruokailuja maastossa asiakkaiden toiveiden mukaan.

Kunnon perinteistä eräruokaa kuten loimulohta, riistakäristystä, nuotioruokaa aidolla tulella valmistettuna.