Raatteen Portin linturetket

Raatteen Portin linturetket

Lintujen katselua ja kuvausta kojuista käsin Raatteen suoerämailla itärajalla. Varaukset ja tiedustelut Raatteen Portti p. 0400-892192   www.raatteenportti.fi

metso valokuvaus suomussalmi raate raatteentie

Hinta / hlö
alkaen

50 €

Saatavuus

Kesä

Kesto

12 h vuoro, pidemmät ajat hinta sopimuksen mukaan

Henkilömäärä

1-2/koju

Kuvauskoju ”Parvasuo” on luonnontilaisella märällä avosuolla ja kojuun mahtuu kaksi kuvaajaa. Neljä kuvausaukkoa, kuvaustasot, kaksi istuinta ja kojussa voi yöpyä makuupussissa. Keväällä ja syksyllä teeret soidintavat suolla. Vuonna 2018 suolinnuista ainakin kurki, keltavästäräkki, jänkäkurppa, riekko näyttäytyivät. Kojun lähellä näkyivät myös karhun jäljet. Erämainen ja rauhallinen paikka.

Kuvauskoju ”Auralampi” on myös luonnontilassa olevalla avosuolla. Kojun lähellä pieni luonnontilainen lampi. Neljä kuvausaukkoa, kaksi istuinta, kuvaustasot ja kojussa voi yöpyä makuupussissa. Keväällä ja syksyllä teeret soidintavat suolla. Vuonna 2018 lammessa pesii kaakkuri. Lisäksi suolla voit nähdä esimerkiksi jänkäkurpan, pikkukuovin, kurjen ja keltavästäräkin Jopa ahma ja karhukin saattaa tallustella hetteikön poikki. Erämainen ja rauhallinen paikka.

Katselu- ja kuvausajankohdat

Teerikuvaus 13.4. – 19.5.

Metsokuvaus 20.4. – 26.5.

Karhukuvaus 27.4. – 11.8.

Lintukuvaukset 13.4. – 30.6.